Lyd til møterommet

 

Høyttalere bør velges ut ifra hvordan rommet er formet, hvor stort det er – og ikke minst, hva slags lyd som primært skal ut gjennom høyttalerne.
Er rommet stort og rektangulært, kan det ofte være takhøyttalere som er hensiktsmessig. Dersom rommet er mindre og det kun er plass til 3-5 mennesker rundt bordet – kan en liten lydplanke være det mest fornuftige. Dersom det ofte skal vises presentasjoner som inneholder musikk, bør høyttalerne tilpasses deretter – og det bør bl.a. vurderes en sub-woofer for ekstra effekt/trøkk. I tillegg bør tilkoblingen fra PC gjøres enkelt. Ofte kobler vi høyttalerne/mixer direkte til projektor eller skjerm, slik at når bruker kobler seg mot en av disse – kobler man seg samtidig til høyttalerne. Snakk med en profesjonell rådgiver når det gjelder lyd på et møte/styrerom.

 

meetingroom

Mikrofon

Her er det også viktig å tenke på hvor stort rommet er – og om den bordmikrofonen man vurderer er laget for bruk i et så stort rom. Tommelfingerregel er at alle løsninger som koster mindre enn kr 1000,- aldri gir god lyd i møterom som er større enn 10-15 m2. Er møterommet større enn 15-20 m2, må man opp i pris. I tillegg er det som vanlig viktig å velge utstyr som er tilpasset bruket. Skal man koble seg til via mobiltelefon eller PC? Bør man velge en trådløs eller ledningsbasert løsning? En av flere feller, er «trådløs-fella». Mange tenker «bluetooth» men ikke på konsekvensene. En bluetooth-mikrofon/høyttaler kan føre til forvirrede brukere. Se for deg et møterom hvor det iløpet av en uke er 10-20 personer innom. Alle har parret mobiltelefonen sin mot bluetooth-mikrofonen/høyttaleren, slik at enheten ligger i bluetooth-listen på telefonene til samtlige. Et viktig møte har startet og en kollega går tilfeldigvis forbi, samtidig som han snakker med samboeren i mobiltelefonen. Plutselig slår lyden inn på utstyret som står på møtebordet – og samboeren til kollegaen din jomer ut i møterommet. Ikke særlig flaut.. 🙂 Bruk heller ledningsbasert utstyr, dersom man skal bruke mobiltelefon/PC for tilkobling. Da eliminerer du typiske problemer rundt «trådløs parring» mot mobiltelefon. Sett kabelen inn i PC eller mobiltelefon – og du er klar. Enklere blir det ikke!

Hjelp til lyd på møterommet?