You are currently viewing Microsoft Teams for folk i farta
Businesswoman smiling at cellphone on train

Microsoft Teams for folk i farta

Microsoft Teams for folk i farta

Med Teams på telefonen har du muligheter du ikke har på PC – og du bestemmer selv hvor tilgjengelig du vil være

Jeg holdt en bedriftsintern workshop i Smart samarbeid med Teams her om dagen. Som vanlig spør jeg deltakerne om de har noen erfaring med Teams allerede og det har mange, selv om de ikke helt har knekt koden ennå for bruken.

Da vi skulle gå videre ble en av deltakerne veldig overrasket da jeg ba dem om å gå inn i Teams på PC. “Å, må vi det? Jeg har bare brukt Teams på mobilen og er kjempefornøyd med det!”

Det er faktisk mange som bruker Teams så å si bare på mobile enheter. En ledergruppe jeg vet om samarbeider i Teams primært på iPad. I en annen organisasjon jeg kjenner og som har et stort nettverk med eksterne Teamsdeltakere bruker disse Teams så å si bare på mobilen.

Nå nye brukergrupper gjennom mobilen

Med Teams på mobilen når vi både unge og gamle. Fordi alle aldersgrupper i dag er på mobil og på Facebook er alle fortrolig med dette, også de som synes PC og epost er komplisert.

Har dine kolleger ikke kommet i gang med Teams på mobilen ennå? Last ned appen selv først og logg på med din vanlige bruker. Alle dine Team og kanaler er der så du kan bare fortsette arbeidet når du ikke er ved PC’n.

Men jeg vil ikke ha mobilvarsler til alle døgnets tide fra Teams

Noen er redd for å få mye støy og varsler, men du bestemmer selv hva du vil ha av varsler. Har du iPhone kan du også velge å sette tidsbegrensninger for varsler, for eksempel om du vil bare ha varsler  mellom 8 og 16. Se her hvordan du tilpasser oppsettet i Teams-appen.

Du kan gjøre en masse fra mobilen du ikke kan gjøre enkelt fra PC’n

En av fordelene med Teams er at du har mulighet til å følge med på gruppediskusjoner, sende og motta meldinger når du ikke er foran PC’n. Du har også alltid med deg alle dokumentene i lomma.

I tillegg har du mulighet til å legge inn bilder fra et seminar, et jobbarrangement, skanne et dokument, eller få med deg innholdet fra tavler og flip-over inn i Teams rett fra mobilen.

Denne bloggen er et utvalg fra nettkurset Smart arbeid og samarbeid med Teams. Se alle Smart endring nettkurs på https://nettkurs.smartendring.no

bjornhopland

Skrevet av Bjørn Hopland (daglig leder, Smart Endring AS) Bjørn er gjesteblogger her på KontorTek.no, samt samarbeidspartner ifm kurs og opplæring innen Microsoft Office365, Skype for Business og Teams.