You are currently viewing 3 måter å navigere Teams på som sparer tid og gir deg bedre oversikt

3 måter å navigere Teams på som sparer tid og gir deg bedre oversikt

Teams blir den nye arbeidsflaten

Etter hvert som mer og mer av samarbeid og kommunikasjon skjer i Teams vil mange ha det som sitt viktigste program på jobben. Der samarbeider vi om prosjekter, arbeider med dokumenter, deltar i nettmøter og chatter med kolleger. Vi har stadig behov for å bytte mellom ulike deler av Teams.

1 – Bruk historien til å hoppe mellom ulike deler av Teams

Jeg jobber i et dokument, men jeg må sende en chatt til en kollega for å få noe informasjon jeg trenger. Etterpå vil jeg tilbake til dokumentet igjen. Da velger jeg Chat og spør min kollega om informasjon. Hun svarer raskt med det jeg trenger. Nå vil jeg fortsette å redigere dokumentet mitt igjen. Jeg holder markøren over Teams-historien og hopper rett tilbake til dokumentet jeg jobber i.

2 – Løsne Chat og Teams-tillegg som Planner og OneNote fra Teams arbeidsflaten

Jeg vet om mange som starter en gruppechatt om morgenen og har den gående hele dagen. Veldig nyttig for kundeservice og andre som trenger å sjekke noe, eller få hjelp fra en kollega. Da er det veldig praktisk å ha denne chatten synlig på skjermen hele tiden ved siden av annet man arbeider med. Det kan du gjøre med å løsne chatten slik at den får sitt eget vindu på skjermen.

Dette kan du også gjøre med forskjellige Teams-tillegg som Planner og OneNote integrert i Teams. Praktisk når du trenger å se innhold fra forskjellige deler av Teams ved siden av hverandre på skjermen.

3 – Sjekk Innboksen i Teams når som helst

Nå har jo ikke Teams noe som heter Innboks slik vi har det i Outlook, men når du står på “til-linjen” i en Teams-samtale fordi noen nevner deg med @dittnavn vil du få en varsling og alle slike meldinger vil ligge i Aktivitets-feeden sammen med andre varsler. For å få en rask oversikt over der du er nevnt kan du bruke en hurtigkommando /omtaler. De vil du kunne bytte til det som tilsvarer Innboksen i Outlook på sekundet uansett hvor du står i Teams. Dette er en av mange nyttige og tidsbesparende hurtigkommandoene. Du får en oversikt over alle slike om du skriver / på søke og kommandolinjen.

Her i bloggen får du krydderet på toppen av maten i Teams. Vil du bli virkelig god til å lage maten kan gjerne du vurdere å delta i en Smart endring bedriftsintern workshop sammen med dine kolleger, eller gjennomføre et av Smart endrings nettkurs i eget tempo.

Skrevet av Bjørn Hopland (daglig leder, Smart Endring AS) Bjørn er gjesteblogger på KontorTek.no, samt samarbeidspartner ifm kurs og opplæring innen Microsoft365, OneNote, Teams etc