You are currently viewing Denne skjermen bør du velge til møterommet

Denne skjermen bør du velge til møterommet

Skrevet av Jan Slåtto-Jensen

Jan Slåtto-Jensen
Mobit Asker & Bærum

For “noen år” tilbake var 55-tommer noe stort og imponerende, som man kanskje også skrøt av å ha på møterommet. I dag er den plutselig blitt en “liten skjerm” og det er mer vanlig med både 75, 82 og enda større – i mellomstore/store møterom. Til og med i stua hjemme, vil jeg tippe du har noe større enn en 55-tommer.. 🙂

Hva slags skjerm og størrelse har bedriften din på sine møterom?

Etter mange år med testing av forskjellige løsninger, har vi endelig kommet frem til “den perfekte møteromsskjermen” – og her kan du lære mer om den.

Tradisjonelle møteromsskjermer (uten touch)

Det er ganske begrenset funksjonalitet i en tradisjonell skjerm. Om man ønsker å utvide mulighetene (trådløs skjermdeling feks) kan man investere i en “Kramer VIA Go2” eller “Barco ClickShare” (priser fra kr 5000,- eks mva og oppover).

En fin kombinasjon vi har solgt endel av er “Samsung QB75R” og “Kramer VIA Go2” – som tilsammen koster kr 28.900,- (før montering og opplæring).

Da får man en veldig god skjerm, samt trådløs (og kablet) skjermdeling – bl.a. via “Apple AirPlay”, “MiraCast” og “ChromeCast”. I tillegg kan man dele skjerm via nettleser eller nedlastbar og gratis programvare (Windows, MacOS, Android og iOS).

Men – bør du ikke heller investere i en ny interaktiv skjerm hvor absolutt all nødvendig og moderne funksjonalitet (og mere til) er integrert – og som i tillegg koster mindre, enn eksempelet ovenfor?

Nye interaktive skjermer fra Hisense

Interaktive skjermer (også kalt touchskjermer) har eksitert i flere år allerede, men det er først i disse dager prisene har begynt å komme ned på et nivå som gjør at stort sett alle bedrifter har råd til å ta dem i bruk. Interaktive skjermer har vært mest brukt i skole og undervisning – men har nå i stor grad begynt å arbeide seg inn på møterommene til vanlige bedrifter.

Fordelene med en interaktiv skjerm er mange og jeg velger (nedenfor) å presentere de aller viktigste.

Ledende skjermprodusent

Hisense er ikke veldig kjent i Norge enda – men har i mange år vært svært utbredt i andre deler av verden. De er en ledende skjermprodusent, med portefølje som omfatter digital signage, møterom og interaktive skjermer tilpasset skole og undervisning – samt utendørsskjermer som tåler opptil minus 40 grader og lysstyrke på 3000 nits.

Hisense var/er hovedsponsor til “FIFA World Cup”, “FIFA European Cup”, “Formel 1 Racing”, “Red Bull Racing”, “Nascar”, “FC Schalke”og “EC 2020”.

3 ulike størrelser

Hisense sine interaktive skjermer, kommer i størrelsene 65-, 75- og 86-tommer. De aller fleste vi har levert til våre kunder, er 65 og 75-tommer – som er perfekte størrelser til små/mellomstore møterom.

All nødvendig teknologi (og mere til) er bygd inn i skjermen, slik at du ikke trenger å supplere med ekstra bokser og annet utstyr.

Proppfull med funksjonalitet

Mulighetene med Hisense Advanced Touch skjermer, er tilnærmet uendelige. Her er noen av de du vil få mest nytte av:

 • Innebygget trådløs skjermdeling – hvor inntil 4 personer kan dele skjermen sin samtidig
 • Del skjerm fra PC, Mac, nettbrett og mobiltelefon – via:
  • Apple AirPlay
  • MiraCast
  • HisenseShare app (Windows, Android, iOS)
  • USB trykk-knapp for skjermdeling (medfølger, inkludert i prisen)
 • Når du speiler skjerm fra din laptop (PC eller Mac) får du touch-funksjonalitet mot maskinen du speiler fra
  • Dette fører til at du er mer effektiv i møtet og kan åpne mapper, dobbeltklikke på programmer osv – direkte på Hisense skjermen, i stedet for å måtte gå tilbake til din laptop
 • Markedsledende “Whiteboard”, med integrert epost-server, QR-kode og lokal lagringsmulighet
  • Genialt enkelt for møtedeltakere, å skanne QR-koden på skjermen før de forlater møterommet – så har de alt som ble skrevet, tegnet osv på skjermen – på sin mobiltelefon i PDF-format
 • Mulighet for integrert Microsoft Windows PC (dedikert plass i skjermens karosseri)
 • Koble til ekstra lyd- eller andre kilder via Bluetooth
 • Tidsstyring
 • Valgfri bakgrunn (støtte for animert/bevegelig bakgrunnsbilde)
 • WiFi og Hotspot
 • Fjernkontroll
 • Stylys penner (2stk medfølger)

Nå lurer du sikkert på prisen?

Som jeg var inne på tidligere i denne teksten, er prisene endelig kommet på et nivå hvor de aller fleste har råd til denne type fantastiske teknologi på møterommet.

Vi tilbyr “Finansiering” i tillegg til “Fakturakjøp” og “VISA/Mastercard”.

Om bedriften din ønsker hjelp til montering, tilbyr vi dette hvor som helst i landet. Pris på forespørsel.

Priser er eks mva.

Dersom du ønsker en demo eller nærmere gjennomgang, ta mer enn gjerne kontakt med oss. Vi tilbyr demo i våre egne lokaler, samt virtuell demo i videomøte (Teams eller lignende).

Ta deg også en tur inn i våres nye virtuelle showroom her