You are currently viewing Det optimale trådløse møterommet

Det optimale trådløse møterommet

Av Jan Slåtto-Jensen
Løsningsarkitekt (Mobit Asker & Bærum, Mobit Furuset og Mobit Romerike)

Trådløs teknologi på møterommet har eksistert i mange år allerede, men hvorfor sverger fortsatt svært mange bedrifter til den gode gamle HDMI-kabelen? Har vi endelig kommet dit at vi kan velge trådløst – uten å være bekymret for stabilitet og kvalitet?

Hva er et tradisjonelt trådløst møterom

Når de fleste av oss omtaler et møterom som trådløst, tenker vi først og fremst på at det skal være mulig å dele/speile sin bærbare PC – mot den store møteromskjermen som henger på veggen. Mange bruker interaktive skjermer med innebygget MiraCast, ChromeCast, AirPlay osv – mens andre bruker “en boks” som kobles til møteromskjermen og det lokale nettverket. Behovet for å dele/speile skjerm fra mobiltelefon og nettbrett, er økende. Da blir man ofte presset til å etablere det sistnevnte (altså “en boks”).

Når vi som driver med dette tenker “trådløst møterom” – legger vi alltid til “trådløse videomøter“. Dette kommer jeg tilbake til, litt lengre ned i teksten.

De kjente utfordringene

Kompatibilitet mellom produsenter og forskjellige teknologier, har lenge vært en utfordring. Apple har sin “AirPlay” – mens Windows-baserte PCer benytter “MiraCast” og Google “ChromeCast”. Dette er ofte frustrerende, fordi det plutselig fører til at kun enkelte kan bruke teknologien man har investert i på møterommet.

En bedrift standardiserer ofte på en og samme plattform, feks “Windows” – men å tilrettelegge trådløse møterom kun for å dekke interne behov, blir umiddelbart en utfordring – når man får besøk fra en samarbeidspartner eller kunde, som kanskje bruker “Apple MacBook Pro”.. Jeg tør påstå at dette er noe alle har opplevd, en eller flere ganger.

Ustabile trådløse nett har også skapt stor frustrasjon for mange, men som vi de siste par årene opplever færre tilfeller av. Dette har nok sammenheng med at produsentene tilbyr bedre løsninger og at teknologien på kort tid har blitt løftet mange nivåer.

Løsninger din bedrift bør velge

Om du velger å involvere oss når du skal investere i ny teknologi på møterommet – vil vi alltid anbefale deg det vi vet du vil bli mest fornøyd med, som dekker behov og ønsker på beste mulige måte. Ofte leverer vi enten interaktive skjermer eller “en boks” (som du kan benytte på eksisterende skjerm) – som gjør at alle interne og besøkende i møterommet (uavhengig plattform, produsenter osv) – kan bruke utstyret. Brukervennlighet skal ha høyeste fokus. 

Vi pleier å si at du skal kunne klare å speile skjermen din iløpet av max 15 sekunder – også som førstegangsbruker av utstyret. Når du har brukt utstyret noen ganger – skal antall sekunder ned til kun 5. 

Med andre ord – velg alltid en løsning, hvor bruker av utstyret slipper å tenke på teknologi og kompatibilitet.

Trådløse videomøter

Som vi alle vet, har videomøter eksplodert de siste 2 årene. Det vi kaller “tradisjonelle oppsett”, er naturligvis kablede løsninger. Brukere er vant med den gode gamle HMDI-kabelen + adapter, samt USB-kabel/kabler mot kamera- og lydsystemer.

En ganske fersk teknologi og mulighet, er å tilby “trådløse videomøter” i møterommet. Kort fortalt betyr det at du kan pensjonere HDMI-kabel, adaptere og USB-kabler – noe som garantert vil oppleves som befriende og svært forenklende.  Alle teknologier og signaler går trådløst, mellom PCen din og møteromskjerm, kamera, mikrofon og høyttalere.

Hvordan er dette mulig og vil det gi god kvalitet på møtene, tenker du kanskje nå? Vi vet svaret, bl.a. fordi vi alltid tester løsningene vi tilbyr kundene våre – samtidig som vi følger nøye med på ulike interessegrupper og generelle tilbakemeldinger fra markedet.

Et fullverdig trådløst møterom

Barco, er en av de mest kjente produsentene av trådløse presentasjonssystemer. Du har med stor sannsynlighet sett og/eller brukt en av de velkjente “USB-knappene” som har vært på markedet i nesten et par 10-år.

Med sin relativt nye CX-serie, kombinerer man nå den tradisjonelle “skjermspeilingen” med “trådløse videomøter”. Med den tilnærmet samme USB-knappen du allerede er kjent med – kan man altså slippe å se en eneste kabel på møtebordet.

Dersom møterommet har en fastmontert skjerm, et USB-kamera, bordmikrofon og høyttalere – kan du koble deg trådløst mot alle enheter med en “Barco Clickshare CX-30“-løsning. Genialt ikke sant?

Se denne videoen

Enten bruker du “USB trykk-knappen”, eller så laster du ned en kostnadsfri app, som fungerer på alle flater (PC og Mac, Android og iOS). Vi anbefaler ofte at interne brukere benytter appen, mens “USB trykk-knappen” er tilgjengelig for besøkende. (Man kan også speile skjermen via nettleser, ved å gå inn på IP-adressen til Barco-løsningen. Dette gir dog ingen adgang til “trådløst videomøte”). Ofte vil du oppleve at den besøkende allerede har Barco app installert – fordi Barco er svært utbredt i markedet.

Dersom du kombinerer løsningen med en touch-skjerm, er det integrert støtte for dette i “Barco Clickshare CX-30“. Når du speiler skjermen din mot møteromskjermen, kan du dobbeltklikke på feks mapper og ikoner – direkte på møteromsskjermen. Dette er feks genialt når du skal presentere og stå oppreist ved skjermen. Du slipper å stadig gå tilbake til PCen eller Mac´n din – fordi du kan gjøre absolutt alt, direkte på møteromskjermen.

Kort oppsummert

Med “Barco Clickshare CX-30” kan du både speile skjermen din og starte et videomøte, direkte og trådløst fra din egen PC – hvor du benytter møterommets fastmonterte utstyr. Dette er den mest komplette og optimale BYOD-løsningen på markedet. BYOD = Bring Your Own Device. 

Når du ikke er i videomøte, bruker du med andre ord den eksakt samme løsningen for “speiling” av skjermen din mot møteromskjermen. Dette gjør det lekende lett for brukerne, fordi de slipper å forholde seg til flere forskjellige løsninger og systemer. Møterommet ser mer ryddig ut, uten kabler på verken møtebordet eller gulvet.

Barco Clickshare CX-30, løser alle utfordringer man tidligere har opplevd. Vi selger den med vår “fornøydhetsgaranti” og “åpent kjøp i 14 dager”. Blir du ikke fornøyd, tar vi varen tilbake. Senk skuldrene og opplev den tryggheten du som kunde fortjener. Vi vet, basert på testing og mange fornøyde kunder – at dette er løsningen du blir 100% fornøyd med.

Dersom du har spørsmål, benytt kontaktskjemaet under – eller chat-løsningen i høyre nedre del av skjermen. Du kan selvsagt også ringe oss på nr 22303030. Vi gleder oss til å hjelpe deg og din bedrift!

Mobit er autorisert “Barco Partner”.