You are currently viewing Er det OK å ha en privat chat mens man deltar i et nettmøte?
Virtual talking with friends, colleague and using video chat conference. Remote learning or work. Home quarantine or prevention of coronavirus infection (virus covid-19). Group of people smart working

Er det OK å ha en privat chat mens man deltar i et nettmøte?

Er det OK å ha en privat chat mens man deltar i et nettmøte?

Jeg bruker normalt å hevde at om du skal være med på nettmøtet må du også ha hodet i møtet og ikke i la deg distrahere av alt mulig annet. Tilsvarende må den som er møteleder eller presentere i møtet engasjere med deltakerne så de ikke får anledning til å bli distrahert.

Det er veldig fristende å multitaske selv om vi vet det ikke er bra. Men hva kan vi gjøre med det?

Likevel, når jeg tenker etter, er det situasjoner der det kan være OK å ha en privat chat i møtet.

Du trenger nyttig informasjon som kan bidra positivt til møtet.

Hold markøren over bildet til den du vil chatte med og start en samtale

La oss si dere er en gruppe som deltar i et nettmøte og så er dere usikre på noe, eller mangler informasjon. Det kan ofte føre til lange diskusjoner om noe ingen har klare fakta på og det er ganske bortkastet tid.

Dersom du vet om noen som har denne nødvendige informasjonen kan du kontakte vedkommende i en chat mens dere er i møtet. Ofte kan man få et kjapt svar som løser saken. Da kan vi diskutere basert på fakta. Dette kan også være mye bedre enn å si “da får vi komme tilbake til det siden”. Da utsetter vi noe som kunne vært avgjort nå og det er ikke effektivt.

Når du trenger å sjekke ut eller søke støtte fra en annen i møtet.

La oss si dere er i et møte og så kommer det opp et tema som du ikke er forberedt på. Du ville gjerne ha snakket med en kollega om dette fordi det er noe som påvirker dere begge. Da kan det være en mulighet å åpne en personlig chat med din kollega for å gjøre en kjapp konferering før dere kommer med et felles innspill i møtet.

Er dette OK? Hva synes du?

Før møtet, eller i en pause.

Du kan skille ut privat chat i eget vindu og ha ved siden av møtet

Ofte når vi møtes i et møterom har man litt småprat med kolleger som sitter ved samme bort før møtet starter, eller en prat i en pause. Noe av den praten er ikke ment for alle. Kommer du litt tidlig inn i nettmøtet, eller det er et litt lengre møte med pause kan du gjøre det samme i en privat chat.

I workshopen Smarte møter med Teams (i deres møterom, eller i nettworkshop) er dette noe av det vi øver på.

Skrevet av Bjørn Hopland (daglig leder, Smart Endring AS) Bjørn er gjesteblogger her på KontorTek.no, samt samarbeidspartner ifm kurs og opplæring innen Microsoft365, OneNote, Teams etc