You are currently viewing Er du villig til å investere 1 million for å få Microsoft Copilot?

Er du villig til å investere 1 million for å få Microsoft Copilot?

1. november ble Copilot for Microsoft 365 lansert for store organisasjoner. Mange ble nok litt overrasket fordi vi har fått inntrykk fra presse og i mye av informasjonen vi leser på nett at Copilot har vært tilgjengelig i flere måneder. Den har riktignok vært tilgjengelig for noen kunder, utvalgt av Microsoft til å prøve ut mulighetene.

Har du råd, og vil det lønne seg?

Jeg tror Copilot for M365 har et stort potensial på sikt til å være svært nyttig for oss kontorarbeidere, men det er nok en stund til du får prøve den. For det første må du ha en såkalt M365 Enterprise lisens. Dernest må du betale ca. kr. 3.600 pr. bruker i året, og for at Microsoft ikke skal tape for mye penger, og ha kapasitet til å levere må du kjøpe minimum 300 lisenser. Det blir over en million kroner pr. år….

Les gjerne: Ten things you need to know before buying Microsoft 365 Copilot (directionsonmicrosoft.com) av den anerkjente kommentatoren Mary Jo Foley.

Selv med denne prisen kommer ikke Microsoft til å tjene penger på Copilot isolert på grunn av de store kostnadene dette fører med seg til nødvendig datakraft. Copilot vil komme i en utgave for mindre virksomheter, og til en lavere pris etter hvert, men det er nok en god stund til.  Så hva kan du gjøre mens du venter?

Copilot er Microsofts betegnelse for flere tjenester bygget på  kunstig intelligens

Når pressen omtaler Copilot mener de vanligvis Copilot for Microsoft 365. Det er det du kanskje har sett videoer av og som på imponerende vis samler data fra ulike kilder i egen virksomhet og der du kan be om “sett sammen prognosen i mitt Excel-dokument med historiske salgsdata og lag en PowerPoint med en graf som illustrerer utviklingen”.

Under Copilot “brandet” har Microsoft har allerede lansert Bing Chat Enterprise som bygger på GPT4. Denne kaller de din Copilot for nettet. Bruke du denne brukes ikke dine data til å trene modellen, og lagres ikke hos Microsoft.

Og Copilot i Power automate. Det gjør at du som ikke føler at programmering er noe for deg kan automatisere arbeidsflyter ved å beskrive det du ønsker i klartekst, og på norsk!

Flere muligheter som bygger på språkmodellen i GPT4 kommer. Fra før er kunstig intelligens innebygget i Outlook for oversettelse og epost svarforslag, og i Teams Premium for automatisk sammendrag, hendelser og å identifisere beslutninger og oppfølgingsoppgaver fra møtesamtalen (transcript).

Dette må du gjøre før du er klar for M365 Copilot

Før du slipper Copilot løs på egne data må du være klar over at den kan finne data du ikke ønsker skal være tilgjengelig for alle. Ideelt finner du bare data du har tilgang til, men jeg vet mange er usikre på om data kan være delt åpent for organisasjonen uten at de er klar over det. Det er lurt å finne ut på forhånd. Dette kan være et omfattende arbeid som kan gjøres allerede nå.

Ønsker dere å heve internt kompetansenivå innen Microsoft sine tjenester? 

Ta kontakt med oss ved å benytte skjermaet nedenfor, eller ring nr 22 30 30 30. Vi tilbyr skreddersydde kurs til bedrifter.

Bjørn Hopland - Samarbeidspartner Mobit Asker & Bærum, Furuset og Romerike

Skrevet av Bjørn Hopland  som er gjesteblogger for “Mobit Asker & Bærum”, “Mobit Furuset” og “Mobit Romerike” – samt samarbeidspartner ifm kurs og opplæring innen Microsoft365, OneNote, Teams etc