You are currently viewing Få skjermhjelp fra en kollega i Teams og Skype for Business
Male customer support phone operator with headset working in call centre. Group of sales agent working in office.

Få skjermhjelp fra en kollega i Teams og Skype for Business

Få skjermhjelp fra en kollega i Teams og Skype for Business

Jeg fikk nylig et spørsmål fra Roy S. som som er aktuelt for de fleste av oss. Han spør, er det mulig under et Teams-møte å la flere enn en ha kontroll på bilde ved delt skjerm? Sitter en del med opplæring, og ser at dette ville vært veldig praktisk å kunne vise hvor de skal trykke.

Av og til stopper det opp for oss når vi skal gjøre noe i et fagsystem, eller i Office. Hva gjør du da? I følge en undersøkelse som er gjort om dette er de tre mest vanlige måtene å løse det på å

  • Prøve å finne det ut selv

  • Kontakte helpdesk/IT-støtte

  • Spørre en kollega

Alle tre mulighetene er like vanlige. Det kommer nok an på hva det er. Tekniske problemer er nok der man som oftest søker IT-støtte, mens kolleger oftest får spørsmål som “hvordan gjør jeg dette?”. Profesjonell IT-støtte bruker ofte spesialverktøy som TeamViewer for skjermhjelp, men hva gjør du om du vil ha hjelp fra en kollega og du ikke sitter på samme sted som denne?

Dele skjerm og program i Teams

Både Skype for Business og Teams kan brukes til å støtte en kollega gjennom et nettmøte eller i Chat. Det vanligste er nok å opprette en chat med en kollega, legge til et videomøte i chaten og dele skjerm. Da kan den som trenger hjelp dele sin skjerm, eller bare det programmet man vil ha hjelp på, og den som skal hjelpe kan få kontroll over det delte området på skjermen og jobbe som man satt på den andres PC. Når kontakten er opprettet kan begge jobbe på samme skjerm.

Under viser jeg hvordan du gjør dette i Teams, men det er ganske likt å gjøre dette også i Skype for Business. Start med å opprette en chat med den du vil ha hjelp fra.

Når dere har etablert kontakt i chat og lagt til video har dere de samme mulighetene som i alle Teams-møter. Det er alltid den som deler som har kontrollen og kan når som helst avvise kontroll og avslutte deling.

Trenger dere opplæring i hvordan dere kan bruke Teams effektivt i daglig arbeid uten at alle må måtte finne opp kruttet selv kan dere jo vurdere å investere 3 timer i en Smart samarbeid med Teams workshop. Den kan også leveres på nett der alle deltakerne kan jobbe fra der de er, enten det er på kontoret eller hjemme.

PS: Trenger dere å bli gode på Teams-møter veldig raskt? Sjekk 1-times nett-workshopen Smarte nettmøter med Teams.

Skrevet av Bjørn Hopland (daglig leder, Smart Endring AS) Bjørn er gjesteblogger her på KontorTek.no, samt samarbeidspartner ifm kurs og opplæring innen Microsoft Office365, OneNote, Teams etc