You are currently viewing Hva er presentasjonsprogrammet Sway og burde du ta det i bruk?

Hva er presentasjonsprogrammet Sway og burde du ta det i bruk?

Tør du å bevege deg inn i det ukjente? Mange synes det holder med Word, PowerPoint og Excel. Men det finnes flere muligheter i Office-familien og kanskje er tiden inne til å utforske nye måter å arbeide- og presentere på? Det er kanskje ikke så skummelt som du tror.

Microsoft kommer av og til med nye og innovative programmer som ikke blir markedsført og som noen etter hvert oppdager og tar i bruk. Ett av disse er notatprogrammet OneNote som ble tilgjengelig som del av Office i 2003. Jeg var en tidlig bruker, men i mange år så de fleste ut som et spørsmålstegn når jeg nevnte OneNote for dem. Nå er det kjent for mange flere, blant annet fordi det er tatt i bruk i mange skoler.

Et annet program i Office porteføljen veldig få kjenner til er presentasjonsprogrammet Sway. Dette ble tilgjengelig i 2015 og er et web-program som gjør det mulig å kombinere bilder, tekst og video til presentasjoner du kan gå igjennom på nettet på egenhånd, i motsetning til PowerPoint som vanligvis blir brukt når en person skal presentere noe til andre.

Her får du et eksempel på hvordan du kan bruke Sway der jeg har laget en presentasjon du kan gjennomgå på egenhånd med de mest brukte modulene i Microsoft 365. Jeg har opprettet en delingskobling direkte fra Sway som kan publiseres på en web-side, eller deles på en epost. Da ser det slik ut. Trykk på knappen GÅ TIL DENNE SWAYEN for å se hvordan du kan oppleve en Sway-presentasjon.

For å komme i gang med Sway, gå til http://sway.office.com/. Dersom du ikke har Microsoft 365 kan du likevel bruke Sway gratis koblet til en privat og gratis Microsoft konto.

Du kan tilpasse din presentasjon til ulike stiler og fargepaletter, velg om man skal bla vertikalt eller horisontalt og ulike dynamiske visningsformer. På Sway-området vil du finne flere eksempler du kan bruke som inspirasjon for å komme i gang.

Jeg bruker Sway til all min kursdokumentasjon. Så når jeg holder en workshop bruker jeg PowerPoint, men istedenfor å eksportere denne til en PDF og dele den med deltakerne deler jeg en lenke til Sway. Fordelen med det er at jeg kan oppdatere denne når som helst. Særlig Teams er i stor forandring hele tiden, så en PDF ville bli utdatert på kort tid, men ved å oppdatere Sway vil kursdokumentasjonen alltid kunne være oppdatert,

Lykke til med nye presentasjonsformer i Sway.

Skrevet av Bjørn Hopland (daglig leder, Smart Endring AS) Bjørn er gjesteblogger på KontorTek.no, samt samarbeidspartner ifm kurs og opplæring innen Microsoft365, OneNote, Teams etc