You are currently viewing Hvordan jeg deler epost-informasjon med kolleger i Teams
MONTREAL, CANADA - August 28, 2018: Microsoft Teams android app on Samsung s8 screen.

Hvordan jeg deler epost-informasjon med kolleger i Teams

Hvordan jeg deler epost-informasjon med kolleger i Teams

Mange har tatt i bruk Teams og har ambisjoner om å redusere intern epost, men vi må fremdeles forholde oss til eposten. Hvordan kan vi få det beste ut av kombinasjonen?

Teams gir kontinuitet når noen går ut og andre kommer inn i en arbeidsgruppe

Vi er en gruppe som arbeider på et prosjekt, eller bare samarbeider i det daglige om arbeidsoppgaver. Teams har gjort det lettere å samarbeide på dokumenter og følge med på hva som skjer.

Her om dagen fikk vi inn en ny kollega. Det var ganske greit for henne å komme inn i arbeidet fordi alt vi har snakket om og produsert opp til nå ligger i Teams og er tilgjengelig for henne. Hadde vi samarbeidet og kommunisert på epost hadde hun startet med blanke ark fordi hele historien hadde ligget i våre personlige postbokser.

Dersom noen går ut av gruppen blir alle bidrag til samtaler og dokumenter liggende igjen og forsvinner ikke ut med personen.

Men hva med eposten?

Det er ikke realistisk å tro at eposten skal forsvinne med det første. Fremdeles vil epost bli brukt internt der man ikke har etablert tett kontakt mellom kolleger. Og med eksterne vil det fortsatt være den primære kommunikasjonskanalen.

La oss si at vi arbeider på et prosjekt og trenger å innhente informasjon eksternt. Jeg tar på meg dette og sender en epost til noen kontakter jeg vet kan bidra. Jeg får svar fra et par med nyttig informasjon på epost. Hvordan deler jeg denne med mine kolleger i prosjektet?

Før ville jeg videresendt eposten, men det vil jeg jo ikke nå! Da vil jo en ny deltaker i prosjektet som kommer inn neste uke ikke få denne informasjonen. Nei, jeg sender heller eposten inn i prosjektkanalen. Da blir den delt både med nåværende og fremtidige medlemmer av prosjektet, og om jeg går ut ligger informasjonen der fremdeles og ikke i min postboks.

Dette gjør du for å få eposten inn i prosjektkanalen

Alle kanaler har en egen epostadresse du kan sende eller videresende epost til. Hent adressen og lim den inn i Til-feltet så dukker eposten opp som et innlegg den rette Teams-kanalen.

Tips!

Sett inn kanalens epostadresse på kopilinjen for epost du sender eksternt for å informere kolleger i kanalen.

Er dette noen du gjør ofte kan du legge til epostadressen til kanalen i kontaktlisten din. Du kan også legge den til som et hurtigtrinn i Outlook (Windows). Les hvordan på Den mest oversette muligheten i Outlook kan spare deg mye tid

Dersom du og dine kolleger trenger litt starthjelp til å komme i gang med å bruke Teams til å samarbeide enklere og bedre kan dere vurdere workshopen Smart samarbeid med Teams. Innholdet i denne er også tilgjengelig som nettkurs.

Er dere i gang med Teams finnes det flere muligheter til å gå dypere i områder man ser kan være nyttige utfra egen funksjon og rolle. Sjekk gjerne