You are currently viewing Mobilsikkerhet
Mature businessman with his younger team using smart phones and digital tablet inside modern office building.

Mobilsikkerhet

 

Av Jan Slåtto-Jensen
Daglig leder, KontorTeknologi AS

Mobilsikkerhet

Mobiltelefonen har blitt det desidert viktigste verktøyet vi bruker i vår travle hverdag. Vi leser epost, internett, bruker en haug med apper og stadig flere bedriftsinterne applikasjoner (CRM, regnskap osv). Vi bruker telefonen både i fritiden/privat, samtidig som det er en enhet full av bedriftkritisk informasjon og applikasjoner. Man er tilgjengelig døgnet rundt og har i de fleste tilfeller like stor tilgang til systemer etc via en mobiltelefon/nettbrett – som man har fra en PC eller Mac.

Hva skjer når en mobiltelefon blir stålet, eller gjenglemt eller mistet?

Har bedriften en strategi på hvordan man takler slike situasjoner – eller lukker man bare øynene, bestiller en ny telefon og håper at alt går bra? Jeg vil tippe svært mange havner i den siste kategorien jeg nevner.

 

Bilderesultat for microsoft intune

 

Vi bistår våre kunder med å tenke “Mobilsikkerhet

Det er ofte enkle ting som fører til den store forskjellen og som sikrer at bedriftsintern informasjon ikke kommer i avveie. I tillegg til anbefalte tjenester, bl.a. “Microsoft InTune” – anbefaler vi å skape en mobil-kultur med fokus på sikkerhet. Alle medarbeidere bør få en gjennomgang og et dokument/instruks, som enkelt viser enkle punkter/tiltak som må iverksettes når man er uheldig og mister mobiltelefonen eller nettbrettet sitt. Dette bør være et digitalt dokument – som stadig forbedres i takt med teknologien, nye apper og ikke minst nye trusler som stadig dukker opp.

Kontakt oss idag – så gir vi deg råd og anbefalinger, som øker sikkerheten i din bedrift!