You are currently viewing Så du tror du kan Teams-møter nå?
Attentive serious businessman seated at his desk peering around a desktop monitor staring at the camera

Så du tror du kan Teams-møter nå?

Så du tror du kan Teams-møter nå?

Hvordan ville du like at deltakerne i nettmøtet blar i dine lysbilder mens du presenterer?

Selv synes jeg ikke om det i det hele tatt. Jeg vil at deltakerne skal se lysbildet jeg prater om og ikke at de skal være 2-3 lysbilder foran meg! Da hører de jo ikke på meg. Kan de virkelig det? Absolutt! Alle kan bla i dine lysbilder på egen hånd.

Hva er en PowerPoint presentasjon i Teams-møte?

Mange blir litt forvirret når de skal bruke funksjonen i Teams-møter for å presentere PowerPoint. Du trenger ikke å ha presentasjonen åpen på skjermen. Den blir lastet opp til møtet. Når du velger å dele innhold har du flere overskrifter over ulikt delingsinnhold. Under overskriften PowerPoint finner du presentasjoner du nylig har brukt. Finner du ikke presentasjonen du vil vise velger du Bla igjennom og laster opp din PowerPoint til møtet. Den åpnes nå i presentasjonsvisning for alle.

Du kan nå starte presentasjonen og bla i lysbildene. Problemet er at det kan de andre også. De kan bla i dine lysbilder uten at du vet det. Plutselig ligger noen flere lysbilder foran deg uten at du vet det. Ganske ubehagelig synes jeg. Men heldigvis kan du sperre det ved å trykke på “øyet”. Da er de nødt til å følge ditt tempo i å bytte lysbilder.

Andre i møtet kan også ta over kontrollen, stoppe presentasjonen din og overta møtet. Alle Teams-møter er satt opp slik som standard. Ikke så bra om du har et stort allmøte, eller et møte med mange eksterne deltakere. Dette kan du også styre, men det er et annet tema 🙂

Kan vi ikke Teams-møter nå etter 2 måneder på hjemmekontor?

Jeg snakket med en arbeidsgiver her om dagen om å tilby opplæring til de ansatte i å ha gode nettmøter med Teams. “Det trenger de ikke” sa han. De har jo hatt nettmøter daglig nå i to måneder, så det kan de. “Er du sikker på det?” sa jeg.

Jeg tenkte på alle de som har deltatt i mine Outlook-kurs de siste årene. Felles for deltakerne er at de har brukt Outlook i 10-15 år og likevel følte de ikke at de mestret Outlook på noen god måte. Ja de kunne sende og motta epost og bruke kalenderen, men likevel hadde mange følelse av at “Det må være bedre måte å bruke Outlook på”. Kjenner du deg igjen?

Det samme gjelder Teams og Teams-møter. Alle kan delt ai et Teams-møte, men føler ofte mangel på kontroll og har ikke tid til å finne ut hvordan man kan ha gode Teams-møter.

Mestre Teams-møtene og gjør dem bedre enn møter i møterom

Ja mange erfarer at nettmøter kan være mye mer effektive enn møter i møterom. Men det fordrer at man kan bruke møteverktøyene. Ellers blir det bare et videomøte. Hva er forskjellen? Les gjerne Har dere nettmøter eller videomøter på jobben? Hva er forskjellen og hvorfor er dette viktig?

Vil du mestre Teams-møtene og sikre deg at du ikke mister kontrollen i møtet? Sjekk ut 1-times nett-workshop Smarte nettmøte med Teams

Er du mer ambisiøs og vil lære hvordan du forbereder, gjennomfører og følger opp Teams-møtene enten de er i et møterom eller på nett med felles møtebok, oppgavefordeling og oppfølging kan det være at Smarte møter med Teams – mye mer enn nettmøter er noe for deg.

 

Skrevet av Bjørn Hopland (daglig leder, Smart Endring AS) Bjørn er gjesteblogger her på KontorTek.no, samt samarbeidspartner ifm kurs og opplæring innen Microsoft Office365, OneNote, Teams etc