You are currently viewing Spill inn Teams-møtet til de som ikke kunne delta
Virtual talking with friends, colleague and using video chat conference. Remote learning or work. Home quarantine or prevention of coronavirus infection (virus covid-19). Group of people smart working

Spill inn Teams-møtet til de som ikke kunne delta

Spill inn Teams-møtet til de som ikke kunne delta

En populær mulighet i Teams er å spille inn hele- eller deler av et møte. Men hvor ligger opptaket, og hvordan deler jeg det med andre?

Det finnes flere situasjoner der det er veldig praktisk å gjøre innspilling av et Teams møte. For eksempel allmøter og avdelingsmøter der det gis viktig informasjon, men som ikke alle har mulighet til å delta i på grunn av andre viktige aktiviteter. Mange bruker også Teams-møter til opplæringsformål, både i skolen og i andre virksomheter. Da er det også praktisk å kunne spille dette inn så andre kan få glede av det senere.

Hvor lagres innspillingen og hvem kan se den?

Alle møter som spilles inn blir liggende i Microsofts videolager – Stream. Det lages så en lenke til opptaket som blir liggende i møtechatten. Der kan de som ikke hadde anledning til å delta finne dette og spille det av senere. For å få tilgang til møteinnspillingen må du være invitert til møtet, og du må være en del av arrangørorganisasjonen. Du kan invitere både ansatte i virksomheten og eksterne til et Teams-møte, men bare ansatte kan se møteinnspillingen. Det er fordi Stream ikke gir tilgang til personer utenfor organisasjonen.

Hvordan dele en møteinnspilling med flere?

Dele med flere i organisasjonen

I utgangspunktet er det bare inviterte til møtet som kan se innspillingen. Dersom du vil dele med alle i organisasjonen kan du gjør det med å velge Del. Du kan også hente en kobling som kan publiseres i Teams eller på epost.

Dele med eksterne personer

Dersom du vil dele innspillingene med eksterne møtedeltakere og gjester i Teams må du laste ned til et sted du kan delen den fra. For eksempel din OneDrive. Åpne videoen i Stream og velg last ned. Herfra kan du dele den med hvem du vil (innenfor det virksomhetens tillater)

Rediger møteopptaket

Ofte har vi en innledning og avslutning av møte med småprat og annet som ikke er så interessant å ha med på opptaket. Da kan du trimme innspillingen etter møtet i Stream.

Dersom du vil dele opp innspillingen eller ta bort deler i midten må du laste ned videoen til deg selv og redigere den i et redigeringsprogram. Da kan du velge å publisere den fra deg slev, eller erstatte innspillingen som ligger i Stream.

Vil du bli en ekspert på alle deler av Teamsmøter, sjekk ut workshopen Smarte møter med Teams – mye mer enn nettmøter. Vil du bare bli rimelig god på å arrangere og delta i nettmøter, sjekk 1-times nettworkshopen Smarte nettmøter med Teams

Skrevet av Bjørn Hopland (daglig leder, Smart Endring AS) Bjørn er gjesteblogger her på KontorTek.no, samt samarbeidspartner ifm kurs og opplæring innen Microsoft Office365, OneNote, Teams etc