You are currently viewing Telenor legger ned fasttelefonen – er din bedrift og hjemmekontor forberedt?
Beautiful woman in retro style with perfect hair and make up , speaking via vintage phone.

Telenor legger ned fasttelefonen – er din bedrift og hjemmekontor forberedt?

Av Jan Slåtto-Jensen
Daglig leder, KontorTeknologi AS

Telenor legger ned fasttelefonen – er din bedrift og hjemmekontor forberedt?

Fasttelefonens tid nærmer seg slutten. Telenor er godt i gang med utfasing av det såkalte kobbernettet – og i enkelte deler av landet skrus 3G-nettet av.

Allerede i 2012 annonserte Telenor at de skulle fase ut kobbernettet og fasttelefonen i Norge – men den gang var ikke alternativene gode nok for alle, noe Telenor mener de er idag. I 2001 hadde Telenor rundt 2 millioner fasttelefonikunder. Nå i 2018, skal det være ca 240.000 privatkunder igjen. Antall bedrifter kjenner vi ikke til, men det anslås å være noen tusen.

Ifølge Telenor vil 15.000 kunder miste tilgangen til fastnettet i løpet av 2018 og 2019, og alternativet er fiber eller mobilløsninger.

3G fases også ut

Telenor kommer også til å slutte å bruke 3G i 900 MHz-båndet, noe som betyr at 3G-nettet beholdes i byer- og tettsteder, men ikke langs veiene. Ettersom de aller fleste av oss har moderne mobiltelefoner, vil svært få merke noe til nettopp dette.

Er din bedrift eller ditt hjemmekontor forberedt?

Dersom din bedrift ønsker å snakke med en av våre dyktige rådgivere om valg av alternative løsninger til fasttelefoni – kontakt oss idag, ved å bruke kontaktskjemaet under. Vi tilbyr både VoIP- og mobiltelefoni, spesialtilpasset bedrifter. Våre skreddersydde løsninger er unike og de mest fremtidsrettede i markedet.

Kontakt meg