You are currently viewing Test av nytt headset: Yealink WH66 Dual Teams

Test av nytt headset: Yealink WH66 Dual Teams

Da jeg kom tilbake til kontoret etter ferien, stod det en pakke å ventet på meg 🙂 Jeg har lenge gledet meg til å teste YeaLink WH66 Dual Teams – som er en “nykommer” blant de mer kjente merkene; Jabra, Poly, Plantronics, Epos, Sennheiser osv.

Jan Slåtto-Jensen, Daglig leder
KontorTeknologi AS

Etter å ha drevet i headsetbransjen i over 20 år, har jeg testet og hatt svært mange headset på hodet. Mange favoritter har dukket opp igjennom årene, men også noen som har vært helt ubrukelige. Våre kunder setter stor pris på vår kompetanse og kunnskap som i mye høyeste grad fører til at de ender opp med noe de liker – enn å kun bestille “noe” i en typisk nettbutikk, som de kanskje vil angre på i etterkant.

Se video som forklarer hvorfor du heller bør kjøpe headset fra oss – enn fra de typiske nettbutikkene

Her følger testen av YeaLink WH66 Stereo“.

Se produktlink – https://kontortek.no/produkt/yealink-wh66-stereo/

ESKE OG INNHOLD

Esken er nokså mye større enn sammenlignbart utstyr i markedet. Jeg kommer tilbake til årsaken;) Jeg liker at esken viser bilde av utstyret. Dette fører til at jeg får enda mer lyst til å åpne den..

Pent pakket og meget godt beskyttet (etasjevis), møter man først selve headsettet/hodebøylen. Umiddelbart fikk jeg en god kvalitetsfølelse når jeg tok i det. Litt B&O-utseende/feeling med helt runde øreklokker i sølv. Mikrofonarmen er lang, noe som er bra for stemmeopptak og mikrofonens støyreduserende effekt.

Videre kommer man til basestasjonen, som bl.a. har en høy arm/stativ til å henge fra seg og lade headsettet på – samt en touch-skjerm som er nesten like høy. Kvalitetsfølelsen steg ytterligere, når jeg løftet opp basestasjonen.

Deretter ser du strømkabler og 2stk USB-kabler, samt en bruksanvisning.

BASESTASJON

Det finnes ingen annen basestasjon i markedet, med følgende kombinasjon: farge/touch-display, innebygget mikrofon og høyttaler, USB-hub og integrert trådløs lader for mobiltelefon. Her fikk virkelig de andre produsentene noe å bryne seg på. Bra gjort Yealink!

Strømkontakten er meget robust og har noe større plugg enn konkurrentene. Dette mener jeg er bra – fordi jeg har sett ganske mange ødelagte strømkontakter opp igjennom årene, som skyldes at pluggen er for tynn og spinkel.

Ved tilkobling av strøm, lyste den store og imponerende skjermen opp. Det løftet kvalitetsfølelsen til et ytterligere og høyere nivå. Den støtter pr dags dato ikke “norsk” – så jeg satte språket til “engelsk”. Helt ok.

Medfølgende USB-kabel koblet jeg mellom basestasjon og en PC-dockingstasjon. Iløpet av ca 3 sekunder, var enheten registrert i Windows. Jeg gjorde samme øvelse på en “MacBook Pro” – og opplevelsen var eksakt den samme. Veldig bra!

Deretter ville jeg sammenkoble (trådløst) min mobiltelefon til basestasjonen. Jeg forsøkte med både en “Apple iPhone” og en “Samsung Galaxy S21”. Dette fungerte lekende lett på begge telefoner – null problem!

Klokke og dato, hentet basestasjonen fra tilkoblet PC (eller Mac) – slik at man ikke trengte å manuelt stille inn dette.

Det er også en kontakt for ekstern opptatt-lampe (lampen er ekstrautstyr) – som er kjekk å ha, dersom man sitter i åpent landskap og/eller vil tydeligere vise kolleger når du er ledig – eller ikke.

MICROSOFT TEAMS

På basestasjonens skjerm, ser man den velkjente “Teams”-logoen. Dersom man trykker på den, åpner Teams-klienten seg på tilkoblet PC eller Mac. Dette fungerer meget bra. Man kan også velge at Teams skal være “Active dialer device” – noe som er smart. Direkte fra touchskjermen, kan du trykke inn nummer eller navn til den du vil ringe. Basestasjonen leter raskt igjennom kontaktlisten din og presenterer resultatet. Trykk på den du vil ringe. Enklere blir det ikke.

MOBILTELEFON (OG EVENTUELT BORDTELEFON)

Du kan også velge at mobiltelefonen (eller bordtelefonen) din skal være “Active device dialer”, dersom du en av disse som primær telefonkilde. Det fungerer på samme måte – at den titter igjennom kontaktlisten på mobiltelefonen din og presenterer resultatet – som du klikker på for å ringe.

Selv om du har valgt enten Teams, Mobiltelefon eller Bordtelefon som “Active device dialer” – kan du lekende lett trykke 1 gang på en av nevnte kilder på skjermen (hver kilde har sin egen store firkant/boks), så åpner talltastaturet seg for ønsket utgående telefon/samtale-kilde.

Pluss i boka, er at systemet takler å være tilkoblet 2 forskjellige mobiltelefoner – samtidig som det fungerer mot PC eller Mac – samt bordtelefon (om du har det).

INNSTILLINGER – BASESTASJON

Ut av esken, trenger du ikke tenke på innstillinger. Alt som gjør at du kan ta i bruk løsningen umiddelbart, er allerede klargjort. Dersom du er en av dem som allikevel vil “trykke litt”, kan du fordype deg i et hav av innstillinger. Du finner “Basic Settings” og “Advanced Settings” i menyen. Om du syns dette er kjedelig lesning, scroll nedover. Det kommer masse mer “snacks” om dette fantastiske headsettet!

Basic settings:

·  Language

·  Bluetooth on/off

·  Add headset (for konferanse/medlytt)

·  Time&Date

·  Display Backlight

·  Display Screensaver

·  Teams User Name (Personal Mode or Hot Desking Mode)

·  Dark Theme

·  Ring Tones

·  Dial Tone on/off

·  Keypad Tone

·  Speaker Volume

Advanced Settings:

·  Wireless Range – Long / Medium / Short

·  Voice Announcements – On / Off

·  Mute Reminder – On / Off

·  Platform – Teams / UC

·  Calling – Auto Dial

·  Call Device – Automatic / PC Softphone / Teams / Mobile Device 1 / Mobile Device 2

·  Call Priority – New Call / Current Call

·  Auto Answer when Undocked – On / Off

·  Open Line when Undocked – On / Off

·  Hearing Protection – Anti-Stratle Protection

·  Daily Noise Exposure – No limiting / 80dBA / 85dBA

·  Admin Settings – Reset Configuration

HEADSET

Som nevnt er det en meget god kvalitetsfølelse i headsettet. Det sitter godt og behagelig på hodet. Dette kan jeg uten problem sitte med i mange timer av arbeidsdagen. Når jeg ikke har det hodet – henger det komfortabelt rundt halsen, eller henger til lading på stativet/basestasjonen.

Øreputene er svært komfortable og er av type kunstig skinn.

Hodebøylen er justerbar og ved ytterste ledd ble det altfor stort for mitt hode (som jeg betrakter er i ganske normal størrelse for en mann i tidlig 40-årene). Øreklokkene kan justeres/tiltes i begge retninger (fremover/bakover) og mikrofonen slik som bildet under viser.

Mikrofonarmen er lang og har bittelite fleks i seg. Her må du være forsiktig, så du ikke flekser/bøyer for mye. Lengden på armen, gjør at mikrofonen treffer munnviken min – noe som gir optimal stemmeopptak og støyreduksjon.

Svarknappen er midt på den ene øreklokka, den samme som mikrofonarmen stikker ut fra. Den har en integrert opptatt-lampe, som lyser grønt når du ikke er i samtale – og rødt når du er opptatt. Her kan du besvare både Teams-, mobil- og eventuelt bordtelefon-samtaler.

Om du trykker på svarknappen når du ikke er i samtale – åpner du automatisk Teamsklienten din, på PC eller Mac. Genialt!

Bak/på kanten av den ene øreklokken, finner du en “mikrofonsperre”-knapp. Lydvolumet justerer du enkelt opp eller ned, ved å trykke over eller under selve svarknappen. Jeg liker dette MYE bedre, enn feks “touch-flater” som flere og flere produsenter nå velger. Knapper gir en mye raskere og presist justering og man slipper å fomle / føle seg frem.

LYDKVALITET

Lyden i headsettet er fantastisk god til tale og litt under “greit nok” til musikk. Om du vil bruke headsettet til musikk, ikke forvent deg bakversveis og brummende bassopplevelser. Høyttalerne er optimalisert for “tale” og fungerer perfekt til nettopp det.

Mikrofonen er, ut ifra de tilbakmeldingene jeg har fått fra “den andre enden” – meget god. Stemmen er “krystallklar” og balansert. Jeg forsøkte å gjøre noen lydopptak, som ga flotte resultater.

Støyreduksjonen i mikrofonen er svært god. Jeg beveget meg rundt blant folk som snakket og lo – blant radio/musikk i åpnet landskap og ingenting av dette kom med i samtalene.

REKKEVIDDE

Den store fordelen til et headsetsystem og basestasjon med kombinert DECT og bluetooth-teknologi – er rekkevidden. Jeg skrittet opp heftige 155 meter fra arbeidsbordet mitt (fri sikt) og nedover korridoren, før det begynte å skurre på lyden (dvs at jeg nærmet med max rekkevidde). Jeg beveget meg opp og ned mellom 2 etasjer. Dekningen var perfekt og det oppstod ingen skurring eller brudd.

Når jeg testet løsningen på mitt hjemmekontor, taklet den fint å fungere i alle husets 3 etasjer. Det var ikke en eneste krik eller krok det skurret, eller at jeg mistet dekning. Jeg kunne til og med bevege meg ut i hagen og få litt gress under føttene – samtidig som jeg førte en profesjonell kundesamtale:)

Vær dog obs på at mobiltelefonen din er sammenkoblet basestasjonen – ikke selve headsettet. Dette gjør at dersom du skal bevege deg mer enn 8-10 meter unna arbeidsbordet ditt – må du la mobiltelefonen ligge igjen på bordet.

TRÅDLØS LADER INTEGRERT

Til venstre for basestasjonens touchskjerm, kan du sette mobiltelefonen din til lading. Dette gjør arbeidsbordet ditt ryddigere og mer oversiktlig. Yealink er først ute med dette.

BRUKERVENNLIGHET

De som kjenner meg godt, vet at jeg alltid setter “BRUKERVENNLIGHET” i høysetet. Dette fordi brukerne får en enklere og mer “knote-fri” hverdag – samtidig som vi (din leverandør) slipper store mengder med support.

Yealink WH66 er kanskje den mest brukervennlige løsningen jeg noen sinne har testet. Selvom løsningen bobler over av unik og avansert funksjonalitet, har produsenten klart å allikevel gjøre det enkelt for brukeren.

KONKLUSJON

Etter å ha testet “Yealink WH66 Dual Teams” daglig, som eneste headset den siste uken, kan jeg virkelig anbefale denne på det sterkeste. Her får du veldig mye og unik funksjonalitet – til prisen som er under et “ordinært DECT-headset” fra et konkurrerende merke. Løsningen har fungert DØNN stabilt hele tiden – med bl.a. helt overlegen batterikapasitet. Jeg sitter MYE i samtaler og videomøter iløpet av en dag – og jeg har foreløpig ikke sett batteri-indikatoren under 25%.

Yealink vil nok Norge se betydelig mer til i fremtiden – noe som gleder meg veldig.

Husk at vi tilbyr “Åpent kjøp i 14 dager“. Alle våre kunder setter stor pris på dette. Du kan rett og slett returnere headsettet, dersom du ikke likte det. Husk å ta vare på all emballasje etc og behandle utstyret pent.

Kontakt meg gjerne for mer informasjon – eller bestill varen i vår nettbutikk.