Produkttest - Headset

Test av nytt headset: Yealink WH66 Dual Teams

Er du ute etter et nytt headset? Les min produkttest av dette fantastiske headsetsystemet. Etter å ha drevet i headsetbransjen i over 20 år, har jeg testet og hatt svært mange headset på hodet. Mange favoritter har dukket opp igjennom årene, men også noen som har vært helt ubrukelige. Våre kunder setter stor pris på vår kompetanse og kunnskap som i mye høyeste grad fører til at de ender opp med noe de liker – enn å kun bestille «noe» i en typisk nettbutikk, som de kanskje vil angre på i etterkant. Her er min ærlige mening om «Yealink WH66 Dual Teams».

Les mer »
Microsoft Teams

Sjekkliste for inkluderende hybridmøter

Gjennom en lang periode er vi blitt vant til at møtene er digitale. Når alle deltar i møtet fra hvert sitt sted har alle de samme mulighetene til å bidra, og ingen har noen spesiell fordel. Det som kompliserer møtene er når noen sitter sammen i et møterom, og noen sitter for seg selv andre steder. Det vi i dag kaller hybridmøter. Da er det lett at de som sitter i møterommet kommuniserer mest med hverandre, og glemmer de som ikke er i møterommet.

Les mer »
Møtekultur

Hvorfor du IKKE bør dempe mikrofonen i Teams- eller Zoom-møtet

Det første man får høre når man tar i bruk nettmøter er å alltid dempe mikrofonen når men ikke snakker. Men om man blir litt engasjert i møtet er det lett å glemme å slå på mikrofonen når man har noe man vil si.mikrofonen når men ikke snakker. Men om man blir litt engasjert i møtet er det lett å glemme å slå på mikrofonen når man har noe man vil si. Om du ikke har noen som jobber med slagbor i rommet kan du vanligvis trygt ha mikrofonen åpen så blir du hørt når du har noe å si. Både Teams og Zoom undertrykker bakgrunns-støy automatisk slik at tastaturlyder, viftestøy og folk som prater i bakgrunnen.

Les mer »
Arbeidsmetodikk

Effektivitet kan læres – og automatiseres til en vane

Vi er alle forskjellige. Noen er strukturerte av natur, andre tar det mer på følelsen. Begge kan komme i mål og gjøre en god jobb, men den siste typen ender ofte med å måtte gjøre skippertak og gjøre alt i siste liten. Det kan være slitsomt. Dette har ingenting med å være flink å gjøre, men mer litt hvordan vi er av natur. Dessverre er de fleste effektivtetsopplegg laget for den strukturerte delen av befolkningen, mens de som trenger den mest er resten. Men alle kan utvikle effektive vaner.

Les mer »