Møtekultur

Hvorfor du IKKE bør dempe mikrofonen i Teams- eller Zoom-møtet

Det første man får høre når man tar i bruk nettmøter er å alltid dempe mikrofonen når men ikke snakker. Men om man blir litt engasjert i møtet er det lett å glemme å slå på mikrofonen når man har noe man vil si.mikrofonen når men ikke snakker. Men om man blir litt engasjert i møtet er det lett å glemme å slå på mikrofonen når man har noe man vil si. Om du ikke har noen som jobber med slagbor i rommet kan du vanligvis trygt ha mikrofonen åpen så blir du hørt når du har noe å si. Både Teams og Zoom undertrykker bakgrunns-støy automatisk slik at tastaturlyder, viftestøy og folk som prater i bakgrunnen.

Les mer »
Arbeidsmetodikk

Effektivitet kan læres – og automatiseres til en vane

Vi er alle forskjellige. Noen er strukturerte av natur, andre tar det mer på følelsen. Begge kan komme i mål og gjøre en god jobb, men den siste typen ender ofte med å måtte gjøre skippertak og gjøre alt i siste liten. Det kan være slitsomt. Dette har ingenting med å være flink å gjøre, men mer litt hvordan vi er av natur. Dessverre er de fleste effektivtetsopplegg laget for den strukturerte delen av befolkningen, mens de som trenger den mest er resten. Men alle kan utvikle effektive vaner.

Les mer »
Microsoft Teams

Del video i Teams-møtene rett fra skjermen din

Ett av de spørsmålene jeg får oftest om Teams-møter nå om dagen er hvordan vi kan dele video med god kvalitet og lyd i Teams-møter og Webinarer på Teams. Det er egentlig ganske rett frem når man kan det, men det er noe du bør være oppmerksom på som skape problemer.

Les mer »
Møtekultur

Slutt å bruke tid på «rundt bordet» i møter, og epost-mas i prosjekter

Slutt å bruke tid i møter for å oppdatere hverandre. Vi kjenner alle til «rundt bordet» oppdateringer. De tar mye tid og vi kan oppdatere hverandre på mye mer effektive måter. Det samme gjelder epost-mas om status på prosjektoppgaver og omstendelig statusrapportering. Les hvordan vi løste «rundt bordet» i Microsoft og hvordan du kan slutte å bruke mye tid på prosjektrapportering- og kontroll.

Les mer »